Peuters naar school? Dan moet er eerst veel veranderen!

Toen mijn jongste kind naar de peuterspeelzaal zou gaan met tweeënhalf jaar, was dat inmiddels veranderd in een voorschool (VVE). Vroeger op de kleuterschool deden peuters en kleuters niets anders dan asbakken kleien, buiten spelen en in zandtafels wroeten. Dat doen ze nog steeds, alleen dan met een zwaar educatief tintje. In het winkeltje bijvoorbeeld, moeten kinderen actief met rekenen bezig zijn (‘Kijk maar op de kaart hoeveel muntjes je moet geven!’). Stimuleren en voorbereiden op leren lijkt het belangrijkste te zijn geworden.

Lees hier het hele artikel 

 

“Er lijkt weinig bewijs dat vroegschoolse educatie ook echt werkt”

2013-09-04-peuter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *