‘Het kind en het badwater’

De film ‘Het kind en het badwater’ gaat over het werk van de WSK:  de zorgen om de verschoolsing van het kleuteronderwijs in Nederland en de roep van leerkrachten om daarin verandering te brengen.

De film onderzoekt de rol en het belang van het aansluitend onderwijs aan de jongste schoolgaande kinderen. Daarbij ligt de focus op de ontwikkelingsfasen van jonge kinderen en de maatschappelijke gevolgen van het ontkennen van die fasen, uitmondend in een ongezonde prestatiedruk met uitval van zowel leerkrachten als leerlingen.

In de film worden drie sleutelfiguren geportretteerd in ‘de tegenbeweging’ die de WSK vormt: een (oud-) leerkracht die haar baan aan de wilgen heeft gehangen (Erica Ritzema), een autonoom wetenschapper die de steunpilaar is van de Werk-en Steungroep Kleuteronderwijs (Ewald Vervaet) en een parlementariër die de tegenbeweging in zijn politieke werk steunt (Michel Rog). 
Het maakproces van de film is door de corona-narigheid vertraagd, maar nu in de laatste fase. Medio januari wordt bekend waar en wanneer de film uitgezonden gaat worden.
Natuurlijk houden wij jullie via de website en social media op de hoogte!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *