Gerda Witte

Gerda-167

Mijn naam is Gerda Witte-Kuijs
Ruim 25 jaar heb ik gewerkt in het basisonderwijs. Ik ben begonnen als ‘kleuterleidster’ en had als laatste functie directeur.
Ik heb na mijn opleiding tot kleuterleerkracht, verschillende opleidingen gevolgd. Ik heb me gespecialiseerd in beelddenken. Ik ben bevoegd om beelddenken te diagnosticeren en behandelen en ben tevens docent van de opleiding tot signaleren en begeleiden van beelddenkers. Samen met Annemarie van Hof leid ik Bureau Beelddenken, voorheen Bureau Ojemann. www.bureaubeelddenken.nl

Sinds 2000 begeleid en behandel ik kinderen en volwassenen met leerproblemen o.a. dyslexie en dyscalculie vanuit mijn eigen praktijk. www.davisdyslexie.nl
Ik ben (mede)auteur van het boek ’26 LETTERS EN DAN…’ ISBN 90-78102-01-2 Dit praktijkboek voor leerkrachten en ouders geeft inzicht in en adviezen over voorbereidend lezen.

Vanuit mijn achtergrond in het kleuteronderwijs en mijn kennis over beelddenkers ben ik, via de ontwikkelingspsychologie van Piaget, in contact gekomen met Ewald Vervaet. Zijn niet aflatende inspanning voor terugkeer van de het ‘oude’ kleuteronderwijs, aansluitend bij de ontwikkeling van het kind, heeft mij aangesproken.

Samen met de andere kerngroepleden, maar vooral in samenwerking met alle leden en belangstellenden in het land, zet ik me in om de doelstellingen voor het verbeteren van het kleuteronderwijs, vastgesteld op 13 april 2013, binnen afzienbare tijd te verwezenlijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *