Liesbeth van Eik

2016-03-20 wsk liesbeth

Liesbeth  van Eik is mijn naam.  Ik ben vanaf mijn negentiende tot mijn drie en zestigste jaar kleuterjuf geweest en nu sinds twee jaar kernlid van de W.S.K.  Omdat mijn man, toen onze kinderen geboren werden, zijn baan heeft opgezegd en huisman is geworden, heb ik zo lang dit mooie vak kunnen uitoefenen.

De kleutertijd is een heel bijzondere periode in het leven van een mens. De manier, waarop een kleuter de wereld leert kennen en veroveren en zelf een eigen wereld kan scheppen vanuit het niets, heeft mij altijd enorm geboeid.  Met zorg heb ik gezien, hoe de speelruimte voor deze kinderen steeds kleiner werd. Toen ik het daar zelf ook benauwd van kreeg, ben ik overgestapt naar de vrije school, waar ik de laatste vijf en twintig jaar van mijn loopbaan gewerkt heb.

Nu wil ik meewerken, om de speelruimte van alle kleuters in Nederland weer groter te maken.  Jullie kunnen mij vooral tegen komen op inspiratie dagen ( Ik heb daar een paar keer een workshop gegeven)  en op de site, waar ik af en toe zorg voor een artikel, of een boekbespreking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *