Riet de Jong

Riet-167
Ik ben Riet de Jong, gepensioneerd leerkracht basisonderwijs. 42 jaar heb ik voor de klas gestaan, een paar jaar parttime, het grootste gedeelte fulltime. Oktober 2012 ben ik met pensioen gegaan. Nu heb ik de tijd om me in te zetten voor de WSK.

Toen ik nog werkte heb ik geprobeerd om de “inoefen” trend die langzaam maar zeker het kleuteronderwijs in sloop ( nl het aanleren van letters, het oefenen van woordjes/woordpakketten, de cijfers tot 20 behandelen, 9 zogenaamde “goeie” thema’s per jaar aanbieden en dit alles prioriteit geven boven wat er SPEELT in de groep) te keren.

Dit is me niet gelukt. Ik had gehoopt dat de wal het schip zou keren. Het tegendeel is waar. We hebben nu zelfs de Cito oefentoetsen om de Citoscore nog beter te laten worden en denken dat daarmee het onderwijs aan en de ontwikkeling van de kleuter op een hoger peil komt.

Ik ben me zeer van bewust dat er mensen moeten opstaan en gelukkig al opgestaan zijn en nog steeds opstaan om zelf de wal te zijn die het schip moet laten keren. Daar wil ik me graag voor inzetten en hoop samen met alle leden te bereiken dat de kleuter weer echt kleuter mag worden: dat hij/zij weer al spelende, al doende, de wereld om zich heen mag verkennen en ontdekken.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *