Welkom op het Symposium  voor de kleuter! – 9 maart in Gouda! 

Kom op zaterdag 9 maart naar het inspirerende WSK-Symposium Hart Voor De Kleuter!

Luister onder meer naar Betsy van de Grift, over ‘de doorgaande leerlijn’ en de gevolgen ervan voor de jonge kinderen!
De locatie, Driestar Educatief, ligt op loopafstand van het treinstation van Gouda en er is genoeg parkeerruimte.

Boek gemakkelijk en snel via www.eventbrite.nl/e/789922448307/?discount=Vroegboek-WSK – de vroegboekprijs is beschikbaar t/m 31 januari!

‘De druk van de doorgaande leerlijn’

Al sinds de wet op het kleuteronderwijs (1955) wordt ‘de doorgaande leerlijn’ als argument gebruikt om dat aanbod aan kleuters te integreren in het basisonderwijs.

Wat betekent ‘de doorgaande leerlijn’ nou precies en welke doelen worden er mee nagestreefd? En wat zijn de bedoelde en onbedoelde gevolgen ervan geweest voor kleuters -en inmiddels ook voor peuters-?

Betsy van de Grift, auteur van onder andere ‘Peuteren en Kleuteren’ en ‘De Kleutervriendelijke School’ plaatst de ontwikkeling van peuter- en kleuteronderwijs in een historische en maatschappelijke context en legt uit hoe die leidt tot dolende jonge kinderen in de klas, die bloot worden gesteld aan methodendrang en activiteitendwang.

Biografie

Betsy van de Grift is een ervaren bestuurder en ondernemer in de jonge kind sector, met een pedagogische en een bedrijfskundige achtergrond. Zij vervulde tussen 2004 voor de sector kinderopvang relevante management- en adviesfuncties, altijd gedreven door leergierigheid en een sterke betrokkenheid en drive. Haar kracht en onderscheidende kwaliteiten zijn het vermogen tot adaptie, creatie en conceptueel denken. Door haar boeken slaagt zij erin haar kennis te delen en de professionalisering van de jonge kind sector te bevorderen. Speciale aandacht heeft Betsy in haar publicaties voor de positie van het jonge kind in de zogenaamde doorgaande leerlijn, de ketenvorming kinderopvang-jeugdzorg en onderwijs.

Door haar rijke kennis en ervaring in de jonge kind sector is zij een veelgevraagd spreker en organisatie- en directiecoach.

Betsy streeft er naar duurzame impulsen te geven aan het pedagogisch en educatief aanbod aan 0-7 jarigen. Meer daarover op www.betsyvandegrift.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *