Een reactie

  • Marike

    Moedig en dapper van Erica Ritzema! Alhoewel ze natuurlijk volkomen gelijk heeft, heerst er in het onderwijs (ook onder collega’s) een soort van taboe over bv kleuteronderwijs of de werkdruk. Oh, er wordt genoeg over gesproken in de wandelgangen. Iedereen is moe, gefrustreerd, klaagt over het vele werk mn de administratieve rompslomp en de negativiteit druipt er doorgaans vanaf! We klagen steen en been en vaak terecht! Maar wie luistert er? Wie hoort wat er op de werkvloer wordt gezegd? Wie neemt de leerkracht en zijn/haar zorgen serieus? Wie ziet wat er gaande is in het onderwijs? Wie grijpt er in voordat het te laat is en we veel goede leerkrachten met passie voor hun vak en liefde voor het kind, zoals Erica, voorgoed (vervroegd!) gaan verliezen?? En het is niet ondenkbaar dat dat gebeurt! Zijn we dan niet veel verder van huis? Het is tijd om hard met de vuist op tafel te slaan en ons te laten horen. We hebben ons te lang van bovenaf laten vertellen hoe het moet! Erica Ritzema slaat terecht met haar vuist op tafel! Ze zou een goede lobbyiste zijn in Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *