4. [Fröbelen] door Corry Hijlkema

Eén van de workshops tijdens de 7e inspiratiedag  ‘De praktijk van aansluitend onderwijs’

 

4. Fröbelen door Corry Hijlkema

Fröbelen betekent knutselen en is afkomstig van de Duitse pedagoog Fröbel die ervan uitging dat kinderen leren door te spelen. Papiervouwen was bijvoorbeeld volgens hem een uitstekende methode om kinderen te laten kennismaken met abstracte structuren. Vouwen, maar ook vlechten, blokken bouwen, knutselen, knippen en plakken, Corry laat ons zien hoe dit fröbelen nog steeds actueel is en een belangrijk onderdeel vormt van het kleuteronderwijs.

 

Klik hier voor meer informatie over

de 7e inspiratiedag

‘De praktijk van aansluitend onderwijs’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *