Vooraankondiging 8e inspiratiedag van de WSK

Kleuter op eigen kracht

Op 17 maart 2018 organiseert de WSK weer een inspiratiedag in de Willibrordschool in Vleuten. In januari wordt het volledige programma bekend gemaakt en vanaf dat moment kun je je inschrijven, maar we willen nu alvast een tipje van de sluier oplichten.
Kleuter op eigen kracht verwijst naar de aandacht die de WSK al jaren vraagt voor kleuteronderwijs dat aansluit bij de ontwikkeling van het kind. Uitgaande van de eigen kracht en met vertrouwen op en ondersteuning van de professionaliteit van de leerkracht.

Jacques Vriens, schrijver van kinderboeken, zal als inleiding een verhaal vertellen.

Het nieuwe regeerakkoord stemt ons hoopvol, maar er is nog veel werk te doen. Michel Rog, Kamerlid CDA, wil graag in discussie met de kleuterleerkrachten. Met behulp van stemkastjes krijgt iedere aanwezige de gelegenheid om mee te doen.

Hanneke Poot vertelt over de mogelijkheden en beperkingen van het kleuterbrein en het belang van de sensomotorische ontwikkeling van de kleuter.

Er zullen ’s morgens en ’s middags workshops zijn rondom thema’s als: muziek en beweging, de neurologische ontwikkeling van de kleuter, klank- en vormspel, kindertekeningen, proeven i.p.v. tests. Ook de boom vol verrassingen zal er zijn. Een definitieve aankondiging van alle workshops en hun inhoud volgt nog.

Noteer 17 maart 2018 alvast in je agenda!

 

Nog geen lid van de Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs?

Dit is snel op te lossen. KLIK HIER en meld je (gratis) aan

Zo blijf je altijd (ook via de mail) van alle activiteiten van de WSK-Kleuteronderwijs op de hoogte!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *