Rekenen met kleuters

Als we aan rekenactiviteiten denken gaat de aandacht in de kleutergroep al gauw naar het op schoolse wijze rekenen en hoe we de kleuters daar het beste op voor kunnen bereiden. Hoewel daar niets op tegen is, verliezen we zo wel uit het oog, dat en op welke wijze het rekenen bij het jonge kind zelf ontstaat en hoe we die basis kunnen verzorgen en versterken….

Dit bericht staat vanaf zaterdag 22 september 2018 op onze ledensite.

Elke week gaat Liesbeth (kerngroep) een stapje verder.

Lees je mee?

(Nog geen WSK-lid? Meld je dan snel gratis aan!)

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Een reactie

  • Joke van de Werken

    Wij rekenen sinds vorig schooljaar met de hele SO school in de Rekenboog met als zeer waardevolle aanvulling Met Sprongen Vooruit. Je ziet nu overal in school groepjes kinderen die handelingsgericht aan het rekenen zijn en met heel veel plezier. Kinderen krijgen nu inzicht in rekenen ipv dat ze de trucjes kennen. Wij rekenden in de onderbouw altijd al met deze methodes maar nu dus tot en met de bovenbouw ook. Super is het. Een aanrader voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *