Help, de werkjes zijn op!

Hebben jullie dat ook al meegemaakt?  Een verzoek of de juf nog meer werkjes heeft voor de kleuter die nu thuis is?

Vorige week hebben de kleuters voor drie weken werk meegekregen, waaronder ook activiteiten op papier. Maar sommige ouders melden nu al dat ze door het werk heen zijn!

Blijkbaar zijn ze meteen aan van alles begonnen zonder de opdracht daarbij af te wachten. Wat een werklust!

Dat bracht ons op het idee de ouders een uitgebreidere kijk op kleuteronderwijs te geven. We geven vaker speelopdrachten. We nemen filmpjes op met bijvoorbeeld  spellessen met ballen of lessen waarin een materiaal verkend wordt.

Daardoor krijgen ouders meer inzicht is alles wat wij op een dag met de kleuters doen. Zo komen bijvoorbeeld het belang van spelen, zaken als scheuren en werken met klei extra in het zonnetje te staan.

Tot slot maken we de ouders deze weken attent op KLOSkennis.nl. Die brochures zijn prettig leesbaar en praktisch in het gebruik. De eerste ouders zijn inmiddels gestart met scheuropdrachten – tot groot plezier van de kinderen. En reken maar dat de juffen meegenieten, ook al is het op afstand .

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *