Ook goede berichten…

Er komen, helaas nog sporadisch, berichten binnen dat er op een klein aantal scholen al iets aan het veranderen is in de kleutergroepen. Natuurlijk moeten die berichten ook een plaatsje krijgen op onze website. We plaatsen dus naast ons tabblad “zwartboek” ook een tabblad “witboek”.

Positieve verhalen uit het kleuteronderwijs laten tenslotte zien dat het echt ook anders kan!

De werkgroep en steungroep Kleuteronderwijs zijn heel benieuwd naar deze verhalen. Stuur de positieve verhalen uit de praktijk dus ook aan ons op! Ook foto’s uit de praktijk zijn van harte welkom, zij laten zien nog beter zien hoe het onderwijs aan kleuters in de praktijk plaatsvindt.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Een reactie

  • Petra

    Kleuter B mocht een paasei kleuren, maar hij knipte zijn ei aan stukken. Nieuw ei gegeven, geen schaar!
    Maar B pakte weer de schaar en knipte ei 2 ook aan stukken. Bijna werd ik boos, tot ik begreep dat hij gewoon wilde knippen. Ander papier en schaar gegeven. B knipte we 100 stukjes, ingespannen achter elkaar. Toen we op gingen ruimen kieperde hij alles uitzichzelf in de prullenbak. ” Ik ben klaar”! Ik heb genoten en dacht aan wat Maria Montesori ons voorhield. Het kind blijft herhalen tot het volbracht is en dan is het klaar. Niets resultaten, gewoon doen om het doen! Laten we vooral niet vergeten om de kleuter gewoon zijn gang te laten gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *