Lief meisje …

Een ontroerende brief die een moeder van één van mijn kleuters van haar moeder kreeg nadat ze “Kleuters moeten kunnen lanterfanten”, het artikel uit Het Parool waarin Ewald Vervaet zijn verhaal doet, had doorgestuurd .

De oma van de kleuter is een KLOS-ser .

Een betrokken kleuterjuf

 

 

Lief meisje,

Ik denk met plezier terug aan jullie kindertijd. Wat hebben jullie veel vrij kunnen spelen en ontdekken. Ook de “kleuterschool” was gelukkig nog “van de oude stempel”. Jullie twee zijn nu fantastische meiden, die hun plek in de wereld zelf veroverd hebben en weten wat ze wel en niet willen.

We hebben altijd een groot stuk van de verantwoording bij jullie zelf gelegd en daardoor zijn jullie opgegroeid tot twee zelfstandige vrouwen.

Veel mensen hebben niet in de gaten, dat uitgroeien tot een zelfstandig mens, begint bij de geboorte, waarna de eerste 6 levensjaren de belangrijkste basis vormen. Wordt je in die levensfase teveel beknot in je vrijheid dan kun je je niet volledig ontwikkelen.


Dank je wel voor dit geweldige artikel. Ik hoop van harte, dat eindelijk de ogen van de gezagsdragers en opvoeders eens open zullen gaan en dat mijn schatten van kleinkinderen niet in een keurslijf gedwongen worden.


Tot gauw, dikke kus, mama.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *