Lieve juf,

Brief van een ouder aan de juf van haar kind. De juf heeft de KLOS gedaan en heeft inmiddels tientallen jaren ervaring die ze nu in de ijskast moet zetten omdat er een methode van buitenaf ingevoerd wordt.

 

Lieve Juf,

Ik vind het heel naar voor je dat de nieuwe methode die de school nu invoert het allemaal moeilijker voor je maakt.

Ik snap best dat er bepaalde richtlijnen moeten zijn, maar net als de kleuters worden ook de kleuterleidsters beperkt in hun eigen ontwikkeling, zo lijkt het. Ik voel zelf (en merk aan mijn zoontje) dat jij een juf bent die geen methode nodig heeft om het beste in kinderen naar boven te halen. Het is een aangeboren talent en passie, volgens mij. Ik herken dat ook bij mijn moeder, die een klassieke KLOS-opleiding heeft gedaan.

Jammer dat dat niet erkend wordt. Erger nog, dat dat talent zich moet voegen naar de massa, die blijkbaar wel een methode nodig heeft…

Als er iets is dat we als ouders kunnen doen om je te helpen of te steunen, laat het dan weten!! Ik wil het beste voor mijn kleuters; en dat ben jij!!

 

Liefs, Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *