Aandacht? …. voor wat?

Minke Mulder heeft een boekje geschreven over de vraag van muis aan de wijze egel:

Op een dag vroeg de kleine muis aan de wijze egel: Waar gaat het eigenlijk om? Gaat het erom dat je zoveel mogelijk nootjes verzamelt zodat je er heel veel hebt als je oud bent? Of dat je zo vaak mogelijk zo ver mogelijk weg gaat, zodat je daarna weer naar huis kunt? Gaat het erom dat je zo veel mogelijk vrienden maakt zodat je nooit alleen bent? Dat je zoveel mogelijk leert zodat je later alles weet? Of gaat het er misschien om dat je zo weinig mogelijk doet zodat je niet moe wordt? Nou?
De wijze egel dacht na, dacht nog wat, en nog wat, en zei tenslotte: Het gaat om aandacht! Aandacht? Vroeg de muis, Voor wat?
Aandacht voor de nootjes die je verzamelt. Aandacht voor de reizen die je maakt. Aandacht voor je vrienden. Aandacht voor wat je leert. En aandacht voor het nietsdoen, zei de egel.
Aha, zei de muis…………………………Zo veel mogelijk ?????

muis

Een reactie

  • Anneke

    Ik ken het boekje. Een lief boekje met leuke plaatjes. Ik wens alle kleuters heel veel aandacht voor zichzelf, wat zij belangrijk, fijn, mooi en de moeite waard vinden, aandacht voor jouw kiemkracht. Dat omarmen en vandaar uit bijdragen. Thuis, op school en later in de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *