"Nu ruim 30 jaar later zie ik dat u weer gaat actie voeren? Geweldig!” (99)

Het artikeltje in de Ode‐bijlage van de NRC bracht Janny een traan van herkenning. Begin jaren tachtig voerde zij al actie tegen de afschaffing van de kleuterschool.

“Omstreeks ‐ inderdaad ‐ begin 1980 hebben we een grote actie gevoerd tegen de afschaffing van ‘de kleuter’. Ik meen me te herinneren dat we ongeveer 800 handtekeningen verzameld hadden van hoogleraren, professoren, pedagogen, psychologen, psychiaters, kinderartsen en vele duizenden handtekeningen van ‘gewone’ mensen, ouders en grootouders. We stelden ook in deze petitie dat in Scandinavië de kleuterscholen werden afgeschaft, maar dat ze in dat verre noorden na 10 jaar de kleuter weer in ere hebben hersteld….en dat daarna dus Nederland ook nog eens aan dat experiment wilde beginnen. Petitie of niet het plan ging gewoon door, helaas; arme, arme kinderen.
Nu ruim 30 jaar later zie ik dat u weer gaat actie voeren?
Geweldig!”

2013-04-29-morguefile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *