Bezorgde oma (2)

Tiny is een bezorgde oma die ziet gebeuren waar ze al bang voor was toen de basisschool werd ingevoerd: kleuters komen in de verdrukking, letterlijk en figuurlijk:

“Als ik mijn kleinkinderen uit school haal zie ik al dat de kleintjes onder de voet worden gelopen. Alleen omdat de juf van groep 1 en 2 ze niet 5 minuten voor het gaan van de toeter wil laten gaan. Diezelfde juf geeft die kleintjes ook huiswerk mee als ze niet aan de norm die de school heeft voldoen. Mijn kleindochter kon al op 2 jarige leeftijd heel goed praten, had een grote woordenschat, maar was slecht in lezen volgens juf!! Nog geen 6 jaar oud, kreeg ze huiswerk mee!!

De ouders zijn dan bang dat hun kind niet goed genoeg is en als oma kun je je best doen, maar de twijfel slaat toe bij de ouders. Het kwaad is inmiddels geschied, want mijn  kleindochter bleek wel moeite te hebben met taal en is in groep 4 blijven zitten. Achteraf zeggen ze nu, ze was te jong en te speels om naar groep 3 te gaan, maar ik geef de school de schuld.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *