Volledig dagarrangement voor kleuters

Hallo, vanuit mn hart heb ik gekozen voor leerkracht op de basisschool.

Met plezier heb ik vele jaren bij de kleuters gewerkt. Helaas moest ik weg op de school, vanwege bezuinigingen. Nu werk ik voor 2 dagen op een school met een oranje kaart in een achterstandswijk en 2 dagen op een andere school. De school met de oranje kaart volgt Ik en Co en is een VDA school. Dat betekent een “volledig dagarrangement”.

De praktijk is schrijnend. De kleuters mogen maar 1x per dag naar buiten waar er dan ook weer spelletjes met ze gedaan moet worden. Ze zitten op school van 8.30 uur tot 15.15 uur, met maar een half uur pauze voor hun boterham tussendoor. Het programma is heel strak en en moet strikt volgens het rooster worden gewerkt. Een half uur taal, op 3 niveau’s, dan weer een half uur rekenen op 3 niveau’s, interactief lezen, etc. Ik heb het gevoel dat ik kinderen aan het pesten ben en hou dit niet lang vol. Ik ben blij dat ik info vond op het internet dat er gelukkig meer mensen zijn die er zo over denken. Ik steun jullie groep graag. Het probleem strekt zich uit naar de hele prestatiegerichte maatschappij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *