Het speelse raakt ondergesneeuwd

Twee specialisten jonge kind maken zich zorgen

´Het speelse raakt ondergesneeuwd´

´Zodra volwassenen leerdoelen in hun hoofd hebbe, gaan ze schooltje spelen. Het speelse raakt daarmee ondergesneeuwd.´ Dat zegt pedagoog en ontwikkelingspsycholoog Elly Singer, die op 17 september met pensioen ging. Samen met taalwetenschapper en lector ontwikkelingsgericht onderwijs Dorien de Haan breekt ze een lans voor goede begeleiding van het jonge kind

lees meer….

2013-11-24 kleuters Het speelse raakt ondergesneeuwd

bron: Schooljournaal

 

Een reactie

  • mieke

    Beste lezer. niet alleen de 2 specialisten maar meerdere mensen lopen hier mee rond . Zien het dagelijks gebeuren in het onderwijs. Men wil vernieuwend zijn en zo leerlingen weg snoepen. Een ouder van nu vraagt op een ouderavond bijv naar de Targets van hun kind.
    Laat de kinderen inderdaad weer kind zijn. Ik zelf ben een droom aan het uitwerken. Ons vak docent techniek bijv in de basisvorming is al komen te vervallen. Had een kort leven. Komen niet aan een baan maar hebben veel om te kunnen en willen delen. Op scholen wordt er te veel op bezuinigd en de vaardigheden die wij vroeger leerden mede door voeding van thuis en school kregen we ook de zelfredzaamheid met de paplepel in gegoten. Nu krijgen de kinderen speelgoed welke gevoed moeten worden d.m.v. een iPad. Moet niet gekker worden. Laten we samen weer een terug naar OOIT. Was gisteren op een Landelijke dag in het Evoluon en jawel daar doken de club & buurthuis activiteiten vanaf de keukentafel weer op. Terug naar midden 80er jaren. Ook daar wortd helaas op bezuinigd. Gemeenten geven geld aan buurthuizen en als je er een club wil gaan draaien moet je ook nog eens huur betalen. dat kan er bij mij niet is. Is dat niet dubbelop? Hoop dat wij als gemotiveerde onze vak kennis nog over kunnen brengen voor het te laat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *