Miniconferentie Het Jonge Kind

De afgelopen maanden is er geregeld overleg geweest tussen AOb, de Algemene Vereniging van Schoolleiders, CNV-Onderwijs, de Vereniging Jonge Kind en de WSK. Dit om processen in gang te zetten die erin moeten uitmonden dat de leerkrachten van de groepen 1 en 2 (maar uiteraard geldt hetzelfde voor de leerkrachten van de groepen 3-8) weer zeggenschap over hun onderwijs terugkrijgen.

Op 24 april is besloten dat er in het najaar een miniconferentie Het Jonge Kind gaat komen. Insteek: een conferentie met weinig deelnemers, maar wel deelnemers die aan de touwtjes trekken.

Concreet wil dat zeggen dat er gemikt wordt op een bijeenkomst in Den Haag, vlak bij de Tweede Kamer. De bijeenkomst gaat slechts twee uur duren. Daarin zullen drie rondes zijn. In de eerste ronde komen kleuterleerkrachten aan het woord. In de tweede ronde komen vertegenwoordigers van de PO-Raad, van het ministerie OCW, van de onderwijsinspectie en van een Pabo aan het woord. Tot slot reageren vijf Kamerleden met basisonderwijs in portefeuille: twee van de regeringspartijen en drie van de oppositie. Als toehoorders zullen er zijn: journalisten en van elk van de vijf organisaties hooguit 3-5 vertegenwoordigers.

2014-04-20 wsk martin 07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *