Wetsvoorstel kleine klassen basisonderwijs

Per direct een einde aan de ‘monsterklassen’ van dertig of meer leerlingen in het basisonderwijs, in plaats daarvan moet op een school het gemiddelde aantal leerlingen 23 worden per leraar. Dat beoogt het wetsvoorstel kleine klassen van SP-Kamerlid Tjitske Siderius.

Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.

Te grote klassen grote ergernis
Eén op de elf klassen in het basisonderwijs bevat 30 of meer leerlingen. Te grote klassen behoren tot één van de grootste ergernissen van leerkrachten en ouders. Dit wetsvoorstel beoogt het verkleinen van de klassen in het basisonderwijs. Met kleinere klassen is het mogelijk om alle leerlingen de benodigde aandacht en ondersteuning te geven. Dit voorstel regelt op termijn een gemiddeld aan leerlingen per leraar van 23 op schoolniveau. Klassen van 30 of meer leerlingen worden per direct verboden.

638 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *