De kleuters kunnen het niet alleen!

En hebben jouw hulp (als kleuterjuf/meester, ouders, familie ea) hard nodig. Natuurlijk direct op school, maar ook als het om onderwijszaken gaat.

Vandaag vond het debat plaats in Den Haag tussen de Tweede Kamer en staatssecretaris Dekker. Binnenkort kan je daar in de media vast meer over lezen.

Voor de leden die heel graag wilden kijken/luisteren, maar vaak zelf voor de groep stonden hebben we een opname gemaakt.
Ben je lid, kijk dan op de ledensite:
wsk-kleuteronderwijs.nl/leden

2016-10-13-livedebat-doorstroom

Ben je nog geen lid en draag je de kleuter van vandaag een warm hart toe?
Word dan snel (gratis) lid en meld je NU aan!

 

 

2 reacties

 • Het zal tijd worden dat kleuters als kleuters erkend worden en de juiste kleuterjuffen krijgen. Ben jaloers op de Belgen

 • Esther Meima

  Allereerst: fijn dat dit debat beschikbaar is om te bekijken!

  Interessant om te proeven dat de Kamerleden allemaal inzetten op het belang van spelen voor het jongere kind. Het is te hopen dat door dit debat wordt bewerkt dat kleuters voortaan als KLEUTERS benaderd zullen gaan worden. Een kleuter is geen schoolkind!
  Het is te hopen dat ook bij de staatssecretaris doordringt dat pas wanneer het brein van een kind daar rijp voor is, het kind zichzelf, als schoolkind, ontdekkend, leerstof eigen kan gaan maken.
  Het is eveneens te hopen dat de kleuterleerkrachten voortaan in hun (bij)scholing gedegen zullen worden bepaald bij de eigenheid van kleuters.
  Want wie leert het kind uiteindelijk lezen en rekenen? Het kind zelf! Mag het ontspannen, dan gaat het met vaart en motivatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *