8. Spelen met klanken en vormen door Esther Meima

Eén van de workshops tijdens de 7e inspiratiedag  ‘De praktijk van aansluitend onderwijs’

 

8. Spelen met klanken en vormen door Esther Meima

Of de leerpiramide van Bales nu wel of niet klopt, als verschillende zintuigen aangesproken worden lijkt me de kans groter dat ervaringen onthouden worden. Met klank- en vormspelen geef je jonge kinderen de beste voorbereiding op hun leescarrière. Klank- en vormspelen tijdens het aanvankelijk lezen zijn ook heel nuttig en bovendien plezierig. Want kinderen houden altijd van spelen en spelletjes. Zulke spellen kunnen natuurlijk gewoon aan tafel plaatsvinden. Maar ook op de grond. Of in de gymzaal. Laat je verrassen, speel (-leer) mee en deel je successen.

 

Klik hier voor meer informatie over

de 7e inspiratiedag

‘De praktijk van aansluitend onderwijs’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *