Extra aandacht PA voor kleuters (18)

Ook Anneke, voormalig kleuterleidster, voelt zich gesteund door het artikel in het Haarlems Dagblad:

“Ik erger mij al jaren dood aan de ontwikkelingen in het “kleuteronderwijs”, waarbij steeds meer eisen aan kleuters worden gesteld i.p.v. ze kleuter te laten zijn, te laten spelen en te laten exploreren.
Het is een grote fout geweest de opleiding voor kleuterleidster af te schaffen, en het de onderwijzers “erbij” te laten doen: het is een totaal andere tak van sport! Het beste zou zijn de opleiding kleuterleid(st)er weer in ere te herstellen, maar zolang dat niet zo is zal er extra aandacht en tijd op de PABO voor ingeruimd moeten worden, en moet men ophouden al die cognitieve eisen aan kleuters te stellen en te willen meten.”

Een reactie

  • Ineke Knight

    Hoe komt het toch dat als zelfs de wetenschap aangeeft dat kleuters moeten spelen, en daardoor leren, er niets verandert aan het kleuteronderwijs?

    Waarom de opleiding voor kleuterleider/leidster niet apart?
    Het is idd een totaal andere” tak van sport”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *