Geen tijd meer voor een kind (21)

Ingrid stopt er na 39 jaar kleuteronderwijs echt mee:

“Wat ben ik het eens met het artikel “Ik stop ermee!” in het AObblad. Ook ik heb net bij mijn werkgever aangegeven dat ik wil stoppen na 39 jaar kleuteronderwijs, met dezelfde en goed verwoorde argumenten in dit artikel. De werkdruk en het gevoel nooit klaar te zijn herken ik bij mijzelf maar ook onder mijn collega’s.

Alles wat vroeger was is zeker niet altijd beter, meegaan met de tijd is een voorwaarde voor goed onderwijs, maar de waardevolle aspecten van het “oude” kleuteronderwijs zijn verdwenen. Er is geen mogelijkheid meer om tijd te nemen voor een kind, alles draait om hogere scores en eindresultaat, niet meer om een kind dat de wereld op zijn manier en eigen tempo gaat ontdekken.”

Een reactie

  • Jacqueline Rietbroek

    Ik ben ook na 25 jaar het onderwijs uitgestapt.Mijn eigen creatieve Kindercentrum kunstenmakers begonnen waar kinderen kind mogen zijn en ieder kind zijn eigen talenten mag ontwikkelen.
    En toch…..als ik zie dat er hele klassen naar huis gestuurd worden,of onbevoegde mensen voor de klas zie staan ,gaat het weer kriebelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *