Ontvangen van één van onze leden – observatielijsten voor groep 1 – 2

De observatielijsten zijn opgesplitst voor groep 1 en 2. Je zou ze ook kunnen samenvoegen voor de onderbouw. De lijsten volgen elkaar op, dus wanneer de doelen bij groep 1 behaald zijn zou je de doelen van groep 2 kunnen hanteren. Zo kan ieder kind op zijn eigen niveau werken en kun je dat als leerkracht invullen in de lijsten. Er zijn individuele lijsten, voor bijvoorbeeld als bijlage bij een OKR wanneer een leerling de school verlaat of als een leerling voor een bepaald vakgebied extra aandacht behoeft, dan kun je daarin extra informatie kwijt. De lijsten zijn gewoon te bewerken en aan te passen naar eigen wensen. De leerlingenlijsten zijn de klassikale lijsten waarop alle namen genoteerd kunnen worden.

Werkwijze:
Je kunt de lijsten naar eigen inzicht gebruiken.

De manier waarop ik er mee werk is als volgt…
Wanneer een leerdoel wel eens gezien is of wel eens is behaald vul ik een / in. Wanneer een leerling een leerdoel beheerst/regelmatig laat zien dan vul ik een X in. Mocht een leerling op bepaald vlak of doel uitvallen dan kleur ik het vakje rood met kleurpotlood. Je kunt later dan altijd nog een / of X invullen mocht dat nodig zijn.

Ik wens een ieder veel plezier met deze lijsten. En deel ook jullie ervaringen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen!

Juffrouw Knots

 

De observatielijsten staan op onze ledensite.

Nog geen lid van de WSK-kleuteronderwijs?

WORD DAN SNEL (GRATIS) LID – KLIK HIER

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *