Kleuterjuf zijn is volgens de WSK een vak apart ….

WSK-Kleuteronderwijs is er voor jou als kleuterleerkracht!

Wij willen dus graag de mening vanuit het veld horen en vragen je daarom onderstaande korte vragenlijst in te vullen.

Je persoonlijke gegevens kun je invullen als je een e-mailbericht wilt ontvangen met de resultaten.

[ninja_form id=6]

12 reacties

 • M.Klaver

  Susan: maakt dat nou echt wat uit? juf of leerkracht? Daar gaat het toch niet om? En wat is er mis met juf of meester? Zeggen de kinderen uit je klas ook leerkracht tegen je?

  • Saskia

   Juf of leerkracht? Ik ga nog steeds voor kleuterleidster, precies het verschil voor mij in behoeften van kleuter en schoolkind.

 • D.Mertens

  Heel goed dat er nieuwe interesse is voor “de kleuter” . Ontwikkelen in eigen tempo ,aangeboden krijgen waar je aan toe bent , het mooiste zou zijn als er weer een jongste/midden/oudste groep kwam .

 • Susan

  Prima dat jullie dit peilen… alleen jammer dat kleuterjuf er zo uidrukkelijk staat. (Ook al staat er n sterretje bij). Ik voel mij geen ‘juf’ maar een volwaardige leerkracht. Met specialiteit Het Jonge Kind of Kleuters. Dit ‘juf’ schrikt misschien mensen af om de vragen in te vullen….

 • Tjallien Dassen

  Bind als kleuterjuf de strijd aan tegen werkbladen, kleurplaten enCito toetsen.
  Kleuters horen zich te ontwikkelen door spel, verwondering en ontdekken. Ze verdienen hun eigen plek op de basisschool en wij zijn degenen die daar voor moeten staan. Als ze je dwingen om het Andes te doen, heb het lef om “ nee” te zeggen en motiveer dat! Ik ben een klosser en met mij zijn wij een “ uitstervend ras” . Neem het over van ons!

 • Zeer zeker mee eens dat het een vak apart is. Ik heb nog opleiding gehad in de oude ‘Vormschool voor kleuterleidsters. Veel later applicatiecursus Freinetstijl. De langste tijd heb ik gewerkt waar wij door Bea Pompert begeleid werden in OGO. Heb ook altijd vanuit mijn gevoel kindvolgend gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *