Krachtig kleuteronderwijs

Lesgeven aan kleuters is een vak apart. Dat wordt veel gezegd, maar waarom is dit en wat betekent dit voor het lesgeven aan deze jonge groep kinderen binnen de school?
Om aan jonge kinderen les te geven, heeft de leerkracht basiskennis nodig over de brede ontwikkeling van kleuters, en kwaliteiten om de behoeften van kleuters als basis te nemen voor een passend aanbod in de klas. Dat vraagt van scholen ook een goede visie op het jonge, lerende kind op school.

 

 

bron: https://www.dehaagsescholen.nl/

4 reacties

 • Marinel Arts

  Geweldig! Weer terug naar de tijd dat ik voor de klas stond in de jaren 60. Er werd toen al gewaarschuwd voor de basisschool, maar gelukkig wordt hier. nu weer meer de kleuter zelf gezien. Hoewel nog lang niet overal.

 • Veel dank voor dit prachtige filmpje. Het geeft geeft heel goed en duidelijk weer wat dat dan is, die specifieke ontwikkelingsfase van het jonge kind. En geeft kleuterleerkrachten een stem in de basisschool.
  Veel delen dus, deze video!!

 • Stefani Heinz

  Super duidelijk filmpje! Zou het graag gebruiken binnen ons team wanneer we bezig gaan met het vaststellen van een visie op het onderwijs aan het jonge kind!

 • Ingrid de Raad

  Kleuteronderwijs is het mooiste wat er is!
  Zelf ontdekken en doen.
  Een prachtige leeftijd om les aan te geven. Met veel plezier gedaan , nu met pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *