Vraag van deze week…. (6)

Om de Tweede Kamer ertoe te bewegen om naar de praktijk te luisteren in plaats van naar  de theorie lanceren wij: DE VRAAG VAN DE WEEK.

Indien de vraag jou persoonlijk raakt, reageer dan kort met een eigen ervaring. De WSK zorgt er vervolgens voor dat jullie ervaringen (anoniem) bij de Tweede Kamer terecht komen.

 

Vraag van deze week:

 

Een kleuterleerkracht merkt dat er een dossier over haar wordt aangelegd, om te motiveren dat ze ontslagen kan worden wanneer zij de aanbevelingen van het bestuur en de directie niet gaat opvolgen. Zelf weet zij zeker dat ze goed inspeelt op de ontwikkeling van haar kleuters, maar het bestuur en de directie denken alleen maar aan het bezoek van de inspectie en daardoor resultaat gericht.

* Zie jij hier voorbeelden van in jouw omgeving? Beschrijf kort de redenen en maatregelen waarmee gedreigd wordt.

* Ken jij betrokken kleuterleerkrachten die in conflictsituaties zijn geraakt of via de achterdeur zijn vertrokken? Laat het ons dan aub weten. Dit kan volledig anoniem.

*Ken jij betrokken kleuterleerkrachten die overspannen thuis zitten vanwege meningsverschillen over het aanbod aan kleuters? Laat het ons dan aub weten. Dit kan volledig anoniem.

 

Stuur ons een korte beschrijving. Reageer onder dit bericht of stuur een mailtje naar kerngroep@wsk-kleuteronderwijs.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *