Kinderen leren van elkaar (70)

Dat vele mensen ervan overtuigd zijn dat het kleuteronderwijs vroeger van enorme waarde was, blijkt maar weer uit een reactie uit onverwachte hoek, van Marc, een 77 jarige ex‐orthopedisch chirurg. Zijn inmiddels overleden vrouw was kleuteronderwijzeres in België op wat toen nog een ‘bewaarschool’ heette.

“Met veel genoegen heb ik het kort verslag over een interview met U in de krant gelezen onder de rubriek Ode – Zingeving. Uw mening is mij uit het hart gegrepen. Ook van mijn vrouw herinner ik me hoe ze vooral met de kinderen speelde, ze met elkaar liet en leerde spelen, veel muziek en zang en dans, vertellen, poppenspel spelen (we hebben nog samen handpoppen gemaakt ), wandelen en rennen in de zeer grote kloostertuin naast de school, voor zover mogelijk wat gym samen, kinderen laten vertellen over hun weekend,…enz. Het ging er blijkbaar ook vooral om dat kinderen met elkaar leerden leven en dus niet vooral schools leren. Ze was bijzonder enthousiast en bij alle ouders, haar collega’s en de kinderen zeer geliefd en heeft haar hele leven met veel plezier aan die jaren teruggedacht.”

martin 05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *