‘Is het waar wat ze zeggen, minister?’

De opgaven van de Cito-toets werden een week geleden vrijelijk aangeboden op Marktplaats. Dat leverde commotie op en een nieuwe discussie. Voor Marlies Bras reden om een brief aan de minister te schrijven. ‘Is het waar wat ze zeggen…?’

Is het waar wat ze zeggen, minister?

Dat u kinderen jarenlang laat zwoegen op toetsen voor het leerlingvolgsysteem. Gewoon voor de grap. En dat al die toetsen na het maken van één Cito-eindtoets waardeloos geworden zijn, omdat steeds meer middelbare scholen alleen nog maar het eindcijfertje van de Cito-eindtoets willen weten?

Kunnen we die andere toetsen dan niet gewoon uit het pakket gooien en wat meer aandacht besteden aan de echt belangrijke doelen, zoals  ’hoe zorg je ervoor dat je gelukkig wordt in het leven?’ Of  ’Hoe onderhoud je vriendschappen?’ of ‘Hoe zorg je voor elkaar?’

 lees meer …

 

 

Een reactie

  • ad

    Helemaal mee eens! Kleuters zijn cognitief nog helemaal niet rijp voor het leren, uitzonderingen daargelaten. Ze leren nog het meest door te spelen en te ontdekken! Onze dochter heeft meteen al faalangst ontwikkeld bij het toetsen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *