"2 keer een A+ is beter!" (55)

Annelies uit verhaal 54 vertelt een waar gebeurd verhaal over rapporten in de kleuterklas:
“De rapporten zijn mee naar huis gegeven. De leerkrachten van groep 1 en 2 schrijven de rapporten positief en op een begrijpelijk niveau voor de kinderen. Ze willen dit zo kindvriendelijk mogelijk doen. Onderaan het rapport is echter wel ruimte om de toetsuitslagen van het Cito leerlingvolgsysteem te benoemen en dat wordt dan ook ingevuld. De ouders op het schoolplein kunnen niet wachten om het rapport rustig thuis met hun kind door te lezen, dat gebeurt snel al bij het hek. Sommige ouders zie je zelfs even het rapport met elkaar vergelijken. In de week die volgt vraagt een kleuter aan een andere kleuter: ‘Wat had jij voor de toetsen op je  rapport?’ ‘Twee keer een A’ is het antwoord. ‘Oh, ik had twee keer een A+, dus dat is beter’ is de reactie van de andere kleuter. Dit speelde zich werkelijk af tussen twee 5‐jarigen in een kleutergroep.”

2013-04-19-kleuter-55

Een reactie

  • Nikki

    Juf kunt u mijn broek weer even vastmaken want die is zojuist afgezakt bij het lezen hiervan…..Dit is toch te erg, ook dat ouders er op deze manier mee om gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *