"Every child needs a champion."

TED is een wereldwijd functionerend podium voor de uitwisseling van ideeën uit alle denkbare takken van wetenschap. Jaarlijks vindt er in Californië een conferentie plaats waar tal van sprekers in 18 minuten hun verhaal kunnen doen, hun passie kunnen delen of hun inzichten verspreiden.

Eerder is op de website van de WSK al verwezen naar Ken Robinson. Op 3 mei werd een bijdrage van Rita Pierson geplaatst op de site van TED onder de titel Every child needs a champion.
Een absolute aanrader, want hoewel zij het, met 40 jaar onderwijservaring, heeft over kinderen die ouder zijn dan kleuters is haar verhaal meer dan aanstekelijk. Het gaat dwars in tegen alles wat met toetsen, opgelegde programma’s, labeling en hulpprogramma’s te maken heeft. Voor haar staat de verbinding met haar leerlingen centraal, en daarbij stelt ze zich bescheiden op, maar ook heel enthousiasmerend. En laat u verrassen door haar verschijning!!!
Haar verhaal is de opmaat naar een conferentie over educatie, op 7 mei.
Wie op de hoogte gehouden wil worden van wat er in TED-kader gebeurt kan zich kosteloos laten informeren over de ‘TED-talk of the day’ door een mailtje te sturen naar TED.
Zie verder op internet onder TED, en vindt daar alle verdere informatie.

Coen Eggen

2013-05-07 rita pierson kleuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *