"Ik lijk wel een PABO docent…..” (62)

De meeste PABO’s behandelen amper ‘het jonge kind’. Dit merkt Pieta aan de stagiaires die zij in haar groep krijgt.

“Op dit moment heb ik een goede stagiaire die bij mij de LIO‐stage doet. Het eerste half jaar doet zij ervaring op in de groep en vanaf januari gaat ze een groep alleen doen.
Ze weet niets over hoe je vaardigheden aan kunt leren, laat staan hoe je dit in kaart brengt (motorische vaardigheden, auditieve waarneming, visuele waarneming en vooral wat mag je verwachten van een kleuter die net op school is en van een kleuter die bijna naar groep 3 gaat).
Uiteraard probeer ik haar zoveel mogelijk te begeleiden, ik lijk wel een PABO docent…..”

martin-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *