‘Schipperen met alle eisen en wachten tot de wal het schip keert’ (91)

Voor de rubriek ‘schipperen met alle eisen en wachten tot de wal het schip keert’:

“Sinds januari 2012 maak ik gebruik van de BAPO regeling en mede daardoor ga ik na 38 jaar nog steeds elke dag met plezier naar mijn groep 2. Ik heb niet de intentie om de mammoettanker van koers te laten veranderen; de wal zal het schip keren. Ik heb geduld. Ik dein mee op de eisen van deze tijd, heb mijn administratie/registratie niet altijd op orde, na een klassenconsultatie voor effectieve instructie krijg ik een lijst met verbeterpunten mee, het coöperatieve leren heb ik niet voldoende in de vingers, mijn CITOscores geven rede tot hulpplannen. Met ‘Ik doe mijn best’ blijft de verstandhouding goed.

Maar zoals ik al zei: de wal zal het schip gaan keren. Er zal iemand gaan promoveren op de uitval in het basisonderwijs, er zal herontdekt worden dat het jonge kind andere leerbehoeften heeft dan een 6 à 7 jarige.
En als het dan zover is, is het zaak de ‘nieuwe’ koers paraat te hebben. Daar zou ik aan mee willen werken: een koers paraat hebben voor als de tijd er rijp voor is.”

42013-06-16-kind-8

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *