Hij was goed in meten…en dat hebben we geweten.

Afgelopen woensdag overleed de socioloog en onderwijskundige Jaap Dronkers, die één van degenen was die de meet- en weegcultuur in Nederland een behoorlijke boost hebben gegeven. Dat deed hij door in 1979 een vergelijkend warenonderzoek voor het voortgezet onderwijs te publiceren in het dagblad Trouw. Daarna volgde de vergelijking van basisscholen, vooral op basis van hun Citoscores. Hij zei zelf: ‘ik vind niets, ik reken alleen maar uit’. En dat is het nu net. Je kunt wel iets uitrekenen, maar voordat je het gaat publiceren, moet je wel iets vinden van de gevolgen die het kan hebben (dat vind ik!).  Zo zie je maar, je kunt heel goed zijn ergens in, maar het is wel belangrijk hoe je het aanwendt! Dat hebben we in ieder geval weer eens gezien…

Elly, lid van de kerngroep

jaap dronkers

Bericht in Trouw klik hier.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *