6e landelijke WSK inspiratiedag – ‘Kijken naar kleuters’ met een leerlingvolgsysteem

Wanneer?
Zaterdag 21 mei 10.30-16.00 uur. Inloop vanaf 10.00 uur

Waar?
Vleuten. Willibrordschool, Pastoor Ohllaan 28 , 3451 CC Vleuten.
Goed met openbaar vervoer te bereiken.

Inschrijven:
Vul onderstaand formulier in en maak het bedrag van € 10,- over.

Lunch:
Zelf verzorgen

‘Kijken naar kleuters’ met een leerlingvolgsysteem

Doel

Met deze bijeenkomst willen we bereiken dat je, door gebruik te maken van de gezamenlijke kennis en ervaringen van andere aanwezigen, een goed afgewogen keuze kunt maken als je op het punt staat een nieuw leerlingvolgsysteem aan te schaffen, maar ook om het gebruik van jouw leerlingvolgsysteem te optimaliseren. Hoe registreer je op een adequate en efficiënte manier de ontwikkeling en persoonlijke groei van het kind?
Wij denken dat de bedoeling van het werken met een leerlingvolgsysteem is, dat je beter naar kinderen gaat kijken, zoals je met een flora of vogelgids beter naar de natuur leert kijken. De gegevens uit de observaties geven inzicht in de ontwikkeling van het kind en kunnen richting geven aan gesprekken die je hebt met ouders en collega’s.

Globaal zal de dag er als volgt uitzien:

10.30 Inleiding door Dick Bruin,
directeur van de Parcivalschool in Hoorn en deelnemer aan de Onderwijsraad in gesprekken over het verantwoorden van onderwijs, over het doel van het volgen en vastleggen van de ontwikkeling van het kind. Welke afwegingen zijn van belang?

11.30 Rondetafelgesprekken in groepjes aan de hand van vragen.

12.30 Lunch

13.45 Film ter inspiratie.

14.15 Verslag van de ronde tafel discussiegroepen

14.45 Forumdiscussie. Gelegenheid tot het stellen van vragen over kleuters en het kleuteronderwijs

15.45 Evaluatie.

16.00 Napraten onder het genot van een drankje en hapje.

[iphorm id=9 name=”6e inspiratiedag van de WSK”]

20 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.