Beste mensen die de kleuter een warm hart toedragen,

In 2012 werd de WSK opgericht omdat een kleuter geen schoolkind is.
Inmiddels is ons geluid een algemeen geluid geworden.
Zelfs de Inspectie en de politiek zijn ervan doordrongen dat de kleuter zijn identiteit terug dient te krijgen. Ze weten alleen nog niet hoe.

Dat blijkt uit het feit dat Den Haag een enquête heeft opgesteld met vragen over de huidige stand van zaken in het kleuteronderwijs om te inventariseren wat er anders zou moeten en hoe dat het beste kan worden aangepakt. De WSK heeft daar haar bijdrage aan mogen leveren.

Hier ligt onze kans om breed gehoord te worden en aangezien nieuw beleid in Den Haag ontwikkeld wordt, moeten we deze kans niet laten liggen.

Dus invullen die vragenlijst en verspreiden onder je collega’s!

 

Klik hier voor de vragenlijst

Laat je horen!

Namens de WSK enorm bedankt!

Lieve groeten, Erica Ritzema

2 reacties

  • T. Bexto

    De oude KLOS waar zoveel kennis was, waar je leerde observeren, te vertrouwen op kinderen en hun vermogen zich spelend te ontwikkelen.
    Laat maar gaan, dat gaat wel goed, mits de juiste voorwaarden gecreeërd worden….en daarmee worden géén lettertjes en werkbladen en CITO toetsen bedoeld.

  • Had de enqyete al ingevuld op die van Michel Ruigrok. Ook daar heb ik de opmerking gemaakt de vragenlijst erg sturend/ zwart wit gesteld te vinden. Jammer. Gemiste kans om met open blik naar de toekomst te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *