Gesprek WSK met Ministerie OCW en brief aan minister Slob

Op maandag 27 november 2017 hadden vier leden van de kerngroep van de WSK een gesprek met enkele ambtenaren van het ministerie van OCW. Dat was op hun uitnodiging. Het gesprek is geheel gegaan over de drie punten in het regeerakkoord van 12 oktober, die over het kleuteronderwijs gaan. Zoals altijd hebben we ondertekend en wel een brief achtergelaten. Tevens hebben we een brief achtergelaten voor minister Slob.

We kunnen melden dat volgens de ambtenaren de punten 1 en 2 (ruim) vóór maart/april aanstaande hun beslag zullen hebben. Punt 3, over de differentiatie ‘Jong Kind’ en ‘Ouder Kind’ op de pabo’s, zal langer duren, maar daar wordt al aan gewerkt. Verspreid de twee brieven en dit nieuws onder zoveel mogelijk collega’s, van je eigen school en van andere scholen!
Binnen een week of drie zullen we weten of minister Slob op 17 maart op de achtste landelijke bijeenkomst van de WSK aanwezig zal zijn of niet. Het wordt hoe dan ook een heel mooie bijeenkomst – zet 17 maart maar al in je agenda!

De kerngroep van de WSK

 

De brieven zijn te lezen op de ledensite van de WSK

(nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan! KLIK HIER)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *