Steunbetuigingen

De werkgroep strijdt voor de erkenning van kleutergericht onderwijs. Hij wil ervoor zorgen dat de kleuterperiode als aparte ontwikkelingsfase opnieuw een plaats krijgt in het Nederlandse onderwijs(beleid).
De werkgroep wil een halt toeroepen aan de toename van onderwijsmethoden, programma’s en toetsen waarin van kleuters alleen maar vermeerdering van feitenkennis wordt verwacht in plaats van persoonlijke ontwikkeling.
Een liefdevolle omgeving, waarin kinderen zich op hun unieke, eigen wijze mogen en kunnen ontwikkelen en waarin de leerkracht oog mag hebben voor al hun specifieke talenten is hard nodig – deze vormt namelijk hét fundament voor een respectvolle samenleving.

Laat de kleuter weer kleuteren

Als u het eens bent met deze gedachtegang, hopen we, dat u onder het kopje ‘steunbetuiging’ uw handtekening wilt plaatsen, tevens hebt u de mogelijkheid een bericht achter te laten. Wij hebben namelijk ook uw hulp dringend nodig om de gewenste verbetering van het kleuteronderwijs mogelijk te maken.

Dank u wel.

2013-02-11 lieve meisjes

 

Meer weten?

KLIK HIER OM UW STEUN TE BETUIGEN OF CONTACT MET ONS OP TE NEMEN!

 

 

354 reacties

 • k

  Goed initiatief!
  Eens zal de wal het schip toch keren, mag ik hopen. Maar beter eerder dan later.
  K

 • Hetty

  Ook ik heb de klosopleiding gedaan en heb Akte A en B en applicatie. Ik werk 28 jaar in het onderwijs waarvan de meeste jaren voor groep 1/2 . Ik sta fulltime voor de klas en heb heel wat onderwijsontwikkelingen meegemaakt. Werken met kleuters doe ik met harten ziel, maar door alle ontwikkelingen wordt het mij wel ( en de kleuters) steeds moeilijker gemaakt. Dat steeds meer goede leerkrachten de strijd opgeven en het onderwijs verlaten,begrijp ik maar dat doet pijn, heel veel pijn…..Daarom steun ik de werkgroep ” laat de kleuter weer kleuteren!” en hoop op een positieve verandering. Ook ik schrijf:HULDE AAN DE WERKGROEP ! Veel succes.

 • PK

  Fijn en erg nodig dat jullie je hier sterk voor maken!

 • MA

  Ik werk 28 jaar als kleuterjuf en heb alle veranderingen , lees, verslechteringen,met lede ogen moeten aanzien, zonder er iets tegen te kunnen ondernemen! De kleuter wordt, is zijn identiteit afgenomen!? Weglopen uit het onderwijs is voor mij geen optie, want als alle kennis en ervaring over het begeleiden van de kleuter nog sneller weg lekt, door te stoppen, wordt het er niet beter op!!
  Hulde aan deze website en werkgroep!

  MA

 • anja

  Ik sta helemaal achter dit geweldige initiatief en geef de info door aan collega’s.
  Ik heb de KLOS opleiding gevolgd en 25 jaar altijd met hart en ziel met kleuters en jonge kinderen gewerkt.
  En nog steeds voorstander van onderwijs in beweging.
  Mijn complimenten voor de werkgroep.
  Veel succes,
  Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *