'De kleuterleerkracht doet er toe'

Aan alle leden van de WSK.

Betreft: de conferentie ‘De kleuterleerkracht doet er toe’ van 1 februari

Op 1 februari aanstaande wordt de conferentie ‘De kleuterleerkracht doet er toe’ gehouden.

De conferentie is georganiseerd door en valt onder de verantwoordelijkheid van de AOb. De WSK en de CED-Groep zijn slechts partners aan wie in 2013 is gevraagd om voorstellen te doen voor relevante onderwerpen. Uiteindelijk levert de WSK vijf sprekers, namelijk ondergetekenden en de CED-Groep twee. Een van de sprekers vanuit de CED Groep is Tanja Gerritsen en over haar werk en haar workshop is in het AOb-blad Onderwijsblad van 11 januari op p.42-43 een artikel geplaatst. Het is een pleidooi voor opbrengstgericht werken in de groepen 1 en 2 – boven het ontwikkelingsniveau van het kind (zie bijlage).

Door leden van de WSK is op het artikel verontrust gereageerd. Opbrengstgericht werken strookt immers niet met onze visie.

Wij zullen uiteraard op 1 februari in onze vijf workshops een ander geluid laten horen, namelijk het bij jullie bekende standpunt van de WSK. Het is aan de deelnemers van de conferentie om de presentaties te beoordelen en de standpunten tegenover elkaar te stellen. Het is niet aan ons om op die dag stelling tegen andere standpunten in te nemen, tenzij daarnaar wordt gevraagd. (Het zou natuurlijk wel prachtig zijn, als deelnemers door onze vijf presentaties overtuigd raken van de visie van de WSK).
We hopen dat we met dit bericht ongerustheid onder de leden hebben kunnen wegnemen.
Met vriendelijke groeten,

Patricia Oosterhof
Petra Pouw
Ewald Vervaet
Elly de Wildt-Dienske

 

P.S. De vijfde spreker uit de WSK, Dick Bruin, is vanwege drukke werkzaamheden verhinderd om aan deze brief mee te doen.

2014-01-27 de kleuterleerkracht doet er toe 00
2014-01-27 de kleuterleerkracht doet er toe 01

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *