Hallo (aspirant) leden van de WSK!

Beste allemaal,

In april 2012 werd deze groep op linkedIn aangemaakt en inmiddels tellen we maar liefst 551 leden.

Je mag dus gerust van een succes spreken.

 

Terugblik:
We zijn in april 2012 begonnen met het WSK (Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs) en hebben inmiddels diverse successen behaald. De kleuter wordt steeds meer in zijn waarde gelaten en de kleuterleerkracht wordt steeds serieuzer genomen. De Cito voor kleuters is niet meer verplicht, er zijn vele contacten gelegd met Inspectie, de politiek, Pabo’s en andere organisaties en verenigingen. Er zijn tientallen gesprekken geweest, samenwerking met bonden (o.a. conferentie i.s.m. de AOB op 1 februari a.s. in Utrecht) enz. enz. Er wordt keihard gewerkt door een kerngroep van 11 leden om iedereen ervan te doordringen dat de kleuter géén schoolkind is. Het WSK-ledenaantal is inmiddels opgelopen tot 602. Deze LinkedIn groep is ook van de WSK. Ik heb een poging gedaan om te kijken wie er in deze groep ook lid is van de WSK en wat blijkt: ruim 75% is dat NIET.

Daarom deze oproep: ga naar www.wegwijs.in/kleuteronderwijs/ en geef je (gratis) op.

We zijn er nog lang niet en jullie steun is en blijft hard nodig, hoe meer mensen we bereiken, hoe meer kleuters gered kunnen worden van de onwaarschijnlijke op cognitie gerichte eenzijdige benadering. Laat kleuters spelen, leer hun ontwikkeling te zien en daarbij aan te sluiten.

Geef ze wat ze echt nodig hebben, een rijke, veilige en uitdagende speel-/leer omgeving.

Ons zwartboek heeft aangetoond dat er heel veel wantoestanden heersen, we mogen dan ook (terecht) blij zijn met alles wat we bereikt hebben maar in de praktijk ziet het er nog altijd vaak heel anders uit. Ook mijn kleuters (32 in groep 1/2) zaten vanmorgen weer in een rijtje (groepjes van 5) zodat ik in 18 (!!) momenten die Cito’s af kan nemen !!?? Laten we met zijn allen een vuist maken door dit soort kindermishandeling te stoppen !!

Steun de WSK, ga naar de site, geef je op en blijf op de hoogte van alles waarvoor we staan !!

We moeten het samen doen !!

Ik betreur het dat enkelen hier reclame maken voor hun eigen materialen en ben daar niet echt blij mee maar als beheerder wil ik het oogluikend toelaten omdat ik begrijp dat daar blijkbaar behoefte aan is. Besef wel dat ieder kind iets anders nodig heeft en een andere kijk en aanpak verdient, neem de kleuter daarom serieus, maak echt contact en smeed met ieder van hen een band, leer te kijken, leer aan te sluiten, ze uit te dagen, creatief te zijn in denken en handelen en ieder kind dat te geven wat het nodig heeft, vertrouw op je eigen intuïtie, neem het heft in eigen hand en durf kinderen dat te geven wat ze al geruime tijd afgenomen wordt !! Ben eigen(weg)wijs !!

Martin

 

(bovenstaand bericht werd op Linkedin geplaatst in groepen Kleuteronderwijs)

Volg ons ook op Twitter en Like us op Facebook!

2014-01-14 kleuters 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *