Brief bestuur Karakter aan minister Slob – splitsing Pabo-opleiding.

In het regeerakkoord stond het punt van het splitsen van de Pabo-opleiding. Daar is nog geen uitvoering aan gegeven. In de Alblasserwaard is een schoolbestuur bezorgd over de toekomst van het onderwijs. Daarom moedigt dit bestuur onze minister per brief aan om de opleiding te splitsen in tweeën, zodat de focus meer op jongere dan wel oudere kinderen kan liggen. Wat de voordelen daarvan zijn? In de brief wordt er al een aantal benoemd. Maar misschien zijn er nog wel meer, dus reageer hieronder als je nog meer positieve punten weet!
De bestuurder doet ook een uitspraak over de niveaus van de opleiding.

De WSK is van mening dat de afstudeerrichting ‘jong kind’ net als de afstudeerrichting ‘ouder kind’ op HBO-niveau dient te staan.

Wie van de WSK’ers is het met Egas’ stelling eens?
Wie met de stelling van de WSK?
Wij zijn benieuwd!

 

2020-01-27 Brief van Drs. C.A. Egas (Karakter – Scholen met de bijbel Alblasserwaard) over pabodifferentiatie.

2 reacties

  • Joske

    Ik ben van de laaste klos-opleiding en het is echt een vak apart. Wanneer je het gaat splitsen wordt het voor mannen weer aantrekkelijker om de opleiding te gaan volgen. Nu haken er vele af vanwege de stage bij de kleuters.

  • Joke van de Werken

    Ik ben het helemaal eens met de splitsing op de pabo. Het opdoeken van de kleuterkweek is echt heel erg dom geweest. Ik denk dat het slechte lees-en reken niveau van kinderen aan het einde van de basisschool mede veroorzaakt wordt doordat jonge kinderen niet op de juiste manier mogen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *