Leren van kinderen

De intensieve voorbereidingen voor m’n documentaire ‘Het kind en het badwater’ hebben alvast een korte film opgeleverd over de sensomotorische ontwikkeling van jonge kinderen en het belang ervan bij de inrichting van het primair onderwijs.
Hanneke Poot – van der Windt, psychomotorisch remedial teacher, kinderfysiotherapeut en docent, deelt haar passie voor en kennis over het bewegend leren. Stof voor discussie en hopelijk informatief voor ouders van jonge kinderen, leerkrachten, studenten aan PABO’s en last but not least beleidsmakers en politici.

6 reacties

 • Els van der Stok

  Ik sluit me aan bij bovenstaande reactie.
  Er ontbreekt zoveel kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen daar moeten pabo’s veel meer aandacht aan schenken. Kleuters worden gezien als “lagere school kind”
  Deze film moet op elke pabo getoond worden.
  Als oud kleuterleidster doet het pijn om te zien en horen dat er veel kinderen al vroeg een etiket krijgen opgeplakt , dat komt volgens mij vooral omdat deze kinderen niet de kans hebben gekregen zich al spelend te ontwikkelen, zoals in deze film aangetoond is. De eerste 7 jaar van je leven zijn
  de allerbelangrijkste en basis voor je verdere leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *