Laat de kleuters spelen, klimmen, klauteren, …. (77)

Als ergotherapeute met 40 jaar ervaring op scholen, is Letty het helemaal eens met het artikel in Ode. Ze heeft vanuit haar expertise tevens volop ideeën over hoe het wel zou kunnen:“Laat de kleuters spelen, klimmen, klauteren, verkleden (mag niet meer vanwege luizen..), kleien, verven, bouwen enz. De werkbladen de kleuterklas uit! Vanaf de voorjaarsvakantie kun je in groep 2 starten met voorbereidend schrijven met bv scheerschuim en vingerspelletjes. Als schrijftherapeute werk ik nauwelijks met pen en papier, maar vooral met het verbeteren van de oog‐hand coördinatie. Ik kom op vele scholen per jaar, maar er zijn nog maar zeer weinig kleuterklassen waar een zand/watertafel te vinden is.

Als die er wel staat, complimenteer ik de juffen. Gelukkig wordt er wel weer meer aan de motoriek gedaan tijdens het buitenspelen.”

2013-05-28-kleuters-18

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *