Van te voren Cito oefenen – resultaat allemaal een A of B (86)

Haar directeur en IB‐er schuiven klachten altijd af naar de inspectie, dus vindt Ida dat we met z’n allen moeten protesteren tegen deze instelling.

“Ik ben al 40 jaar werkzaam in groep 1/ 2. Gelukkig met veel plezier. Maar…….de laatste tijd hik ook ik aan tegen de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs.

Onze kleuters moeten nu 15 letters kennen voordat ze naar groep 3 gaan. We moeten 10 clusters in één week aanbieden: 5 voor de jongsten en 5 voor de oudsten. Verder nog alle rituelen over de klankoefeningen, de rekenbegrippen, cijfersymbolen tot 20 (was eerst 10), de buurgetallen, meetkunde enz. enz.

Ik hoorde van een collega dat een school in Tilburg met de kleuters de Cito‐toetsen gaat oefenen: vallen ze uit, dan krijgen ze extra instructie en nemen ze pas daarna officieel de toetsen af: dus scoren ze allemaal een A of B.”

 

1242013-06-16-kind-12

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *