Normeringsonderzoek ‘Kleuter in beeld – Taal’ van het Cito

Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs (WSK)
De kleuter is geen schoolkind www.wsk-kleuteronderwijs.nl

Aan alle leden en volgers van de WSK

 

Betreft: normeringsonderzoek ‘Kleuter in beeld – Taal’ van het Cito

9 november 2018.

 

Beste allemaal,

Wij hebben kennisgenomen van de brief ‘Normeringsonderzoek Kleuter in beeld – Taal: doe je mee?’ van het Cito van 29 oktober jongstleden. Zie https://wsk-kleuteronderwijs.nl/wp-content/uploads/2018/11/2018-11-08-brief-van-CITO-plus-bijlage.pdf.

Omdat het Cito hier openlijk het verbod op kleutertests van 6 juli aan het overtreden is (www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/documenten/kamerstukken/2018/07/06/kamerbrief-over-kleutertoetsen), zijn we een open brief aan het Cito aan het voorbereiden – die sturen we je toe zodra die is verzonden.

Heb je van het Cito ook zo’n brief ontvangen? Zou je dat dan per kerende post aan ons willen laten weten (kerngroep@wsk-kleuteronderwijs.nl)? We staan er borg voor dat we jouw naam en die van je school niet bekend zullen maken.

Bedankt alvast voor je reactie.

 

Met vriendelijke groeten,

de kerngroep van de WSK

kerngroep@wsk-kleuteronderwijs.nl

Een reactie

  • Sandra Koelewijn

    Wij hebben hem ontvangen en zijn juist blij dat Cito voor kleuters eruit is.