WSK: Verslag subgroep LVS

Wij (Riet en Martin) kwamen vandaag (30 mei) bij elkaar om ons te verdiepen in de wereld van de kleutervriendelijke leerlingvolgsystemen.

We zijn op zoek naar een goed bruikbaar leerlingvolgsysteem.

Vandaag hebben we ons gebogen over Looqin:

Looqin gaat uit van 2 stevige pijlers: welbevinden en betrokkenheid. Ze zijn prima uitgewerkt en worden naar behoefte (dus niet voor ieder kind) steeds fijnmaziger. Er wordt een belangrijk appèl gedaan op het reflectievermogen van de leerkracht.

Vanmiddag hebben wij ons verdiept in het invullen van het digitale gedeelte. Na even gestoeid te hebben werden we aardig wegwijs in het systeem. We hebben onder anderen gelet op inhoudelijke relevantie en gebruiksvriendelijkheid.

Wil jij over dit systeem wat meer weten dan kunnen we je melden dat iedereen tot 1 augustus 2014 gratis de mogelijkheid heeft om er zelf mee aan de slag te gaan via: http://www.looqin.nl. (de rechter blauwe zijde). Door op ‘help’ te klikken kun je hier daar ook de handleiding downloaden.

Op ons ‘onderzoekslijstje’ staan ook nog het OVM en KIJK. We houden jullie op de hoogte.

Riet en Martin (kerngroep WKS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *